Return to site

Majstrovstvá regiónov 

Kategória: dorast, mladšie žiactvo

Cez víkend sa uskutočnili Majstrovstvá regiónov dorastencov, dorasteniek, mladších žiačok a mladších žiakov. V oboch kategóriach sme mali veľké zastúpenie našich hráčov, v počte 20. Niektorým výsledky vyšli podľa ich predstáv, niektorým zase nie. Ale taký je tenis.

Majstrovstvá regiónu dorastencov

V kategórií dorastencov pod farbami TK Žilina štartovalo 7 chlapcov. Z nich najúspešnejšie skončil Ivo Verčik, ktorý sa stal majstrom regiónu vo štvorhre, spolu s partnerom Gibalom (Lieskovský tenisový klub). Vo dvojhre sa prebojoval do najlepšej osmičky. Do šesťnástky sa prebojoval Filip Fajth a Dominik Filípek. Andrejovi Kompišovi sa podarilo prebojovať do druhého kola, kde však podľahol Filipovi Fajthovi. Richard Mucha, Tomáš Kompiš a Matúš Dubeň tentokrát prehrali úvodný zápas.

broken image

Dorastenky

Medzi dorastenkami nám štartovalo 5 dievčat. Saša Barčíková sa prebojovala až do finále dvojhry, kde nestačila na svoju súperku. Predsa jej však patrí pekné a zaslúžené druhé miesto. Zuzka Vancelová a Terezka Zelinová sú majsterkami regiónu vo štvorhre. Terezka Zelinová sa dostala do najlepšej 16tky. Zuzka Vancelová, Sára Dudová sa prebojovali prvým kolom a potom podľahli lepšiemu súperovi. Barborka Garguláková nestačila na súperku v prvom kole.

broken image

Mladší žiaci

Medzi mladšími žiakmi nám štartovali 3 chlapci. Kristián Žikla sa prebojoval do druhého kola. Adam Frátrik a Richard Pleško prehrali vo svojom úvodnom zápase. Všetci traja sú prvý rok mladší žiaci a na letných regionálnych majstrovstvách štartovali po prvý krát.

Mladšie žiačky

Naše mladšie žiačky boli takisto prvý krát na letných majstrovstvách regiónu. Reprezentovalo nás 5 dievčat. Najďalej sa dostala Kristínka Kubalová, ktorá sa dostala medzi najlepších 8 dievčat v regióne. Júlka Májková a Ninka Švábiková sa dostali do najlepšej 16ky. Eli Madárová vyhrala prvé kolo potom nestačila na svoju súperku v ďalšom kole. Miriam Morháčov sa tentokrát nepodarilo prejsť prvým kolom.

Všetkým našich hráčom gratulujeme za pekné a bojovné úspechy a ďakujeme za reprezentáciu nášho klubu.