Return to site

Opäť rušný víkend

Majstrovstvá regiónu starších žiačok

Náš klub počas víkendu organizoval Majstrovstvá regiónu starších žiačok. 8 našich dievčat bojovalo na turnaji. Najúspešnejšie sa prebojovala Barborka Garguláková, ktorá skončila na peknom 3. mieste vo dvojhre. Nina Surovčíková skrečovala vo štvrťfinále. Ema Maníková sa prebojovala do 16-ky. Ostatné dievčatá sa nedostali cez silné súperky v prvom kole. (Sára Zimenová, Sofia Portašíková, Kristína Kubalová, Júlia Májková, Nina Švábiková). Barborka Garguláková a Emka Maníková získali titul vicemajsteriek regiónu vo štvorhre.

broken image

Majstrovstvá regiónu starších žiakov

Súčasne s našou organizáciou turnaja prebiehal aj región starších žiakov v Púchove, kde z našich hráčov klub reprezentoval jedine Andrej Kompiš. Andrej sa vo dvojhre prebojoval do semifinále, kde však nestačil na druhého nasadeného a podľahol mu 6/1, 6/3. Vo štvorhre Andrej získal spolu so svojim štvorhrovým parťákom pekné 2. miesto.

broken image

Majstrovstvá regiónu mužov

Majstrovstvá regiónu mužov sa konali v Prievidzi. V našich farbách bojovali 3 muži. Najúspešnejšie sa prebojoval najmladší z nich, Ivo Verčík, ktorý sa prebojoval až do semifinále ako dorastenec. Peter Bača a Dominik Filípek prešli prvým kolom ale potom nestačili na silnejšieho súpera. Ivo Verčík spolu s Petrom Bačom získali druhé miesto vo štvorhre. Majstrovstvá regiónu žien sa nakoniec nekonali pre nedostatok prihlásených hráčok.

broken image

15 000 dolárový ženský turnaj vo švédskom Varbergu

Ingrid Vojčináková bojovala na ženskom 15 000 dolárovom turnaji vo Švédsku. Po vyhratí kvalifikácie podľahla v prvom kole v hlavnej súťaži Švédke 4/6 2/6. Vo štvorhre bola Inga opäť na stupni víťazov, kde sa s partnerkou z Bieloruska prebojovali do semifinále, prehrali proti britsko-poľskému páru 2/6 6/1 11/13

broken image

Družstvá starší žiaci

V piatok sa odohrala dohrávka starších žiakov TK ŽILINA - LIESKOVSKÝ TENISOVÝ KLUB 0:7. Naši žiaci po náročných zápasoch nakoniec nestačili na silnejšieho súpera.

DVOJHRA:

Frátrik 2/6 0/6

Tabačiar 0/6 0/6

Žikla 2/6 5/7

Kucharčík 0/6 1/6

ŠTVORHRA:

Pleško, Tabačiar 0/6 3/6

Šupica, Frátrik 3/6 0/6

broken image

Družstvá dievčatá do 10 rokov

Naše najmladšie dievčatká cez víkend hrali dohrávku družstiev.

TK ŽILINA - TK NOVÁ DUBNICA 3:3. Po náročnom boji a statočných výkonoch dievčatá nakoniec podľahli. Nakoľko mali po ukončení zápasu rovnaký počet bodov, setov aj gemov, nakoniec rozhodoval prvý zápas stretnutia. Ten však skončil v rukách súpera a tak dievčatá po veľmi vyrovnanom boji, bod na svoju stranu nezískali.

DVOJHRA:

Simona Ružičková 6/4
Ella Válková 6/1
Lilien Šmáriková 6/3

Simona Novotná 1/6

ŠTVORHRA:

Ružičková, Valková - 2/6

Šmáriková, Novotná - 6/7

broken image

Družstva mladší žiaci

Mladší žiaci takisto hrali dohrávku družstiev. V nedeľu hrali proti TK Baník Prievidza. Chlapci na Prievidžanov nestačili a prehrali 1:6.

DVOJHRA

Pleško 7/6 2/6 6/4

Frátrik 6/1 2/6 6/7

Tabačiar 1/6 4/6

Herman 3/6 0/6

Žikla 6/7 1/6

ŠTVORHRA:

Žikla, Herman 6/7 1/6

Frátrik, Tabačiar 0/6 0/6

broken image

Ďakujem všetkým, ktorí predviedli pekné a bojovné výkony. Držíme palce ďalej. Ďalší víkend budeme mať opäť rušný.