Return to site

Detský Davis Cup a Fed Cup

Počas víkendu sme organizovali regionálne finále detského Davis Cup-u a Fed Cup-u. Cez oblastné kolá v Prievidzi sa do Žiliny prebojovalo osem najlepších tímov. Medzi nimi aj tri naše družstvá. Jedno chlapčenské a dve dievčenské. 

Dievčatá

TK ŽILINA (A)

Náš dievčenský (A) tím sa po vyrovnaných súbojoch v skupine dostal do semifinále, kde však nestíhal TK Sparte Považská Bystrica a prehral 1:3. V boji o postup na celoštátne kolo v Bratislave sa im nakoniec podarilo vyhrať proti TK Hriňovej 3:2 a tak si zaistili miesto do Národného Tenisového Centra.

broken image

TK ŽILINA (B)

Dievčatá z B tímu obsadili pekné 5. miesto. V skupinách porazili TK Banská Bystrica (B) ale nestačili na súperky z Hriňovej a Považskej Bystrice.

broken image

Chlapci

TK ŽILINA

Chlapci postúpili cez zápasy v skupine medzi štyroch najlepších. Tam však nezvládli semifinálový boj proti TC Baseline Banská Bystrica 0:3 a takisto sa im nepodaril boj o postup na celoštátne kolo, kde prehrali s Lieskovským tenisovým klubom 1:3. Chlapcom sa síce nepodarilo postúpiť tento rok do NTC, ale odohrali veľmi vyrovnané a bojovné zápasy, za čo si zaslúžia veľkú pochvalu.

broken image