Return to site

Majstrovstvá Slovenska dorast 2019

27.5. - 31.5.

DVOJHRA

V piatok sme ukončili Majstrovstvá Slovenska dorastu. Počas týždňa nám počasie veľmi neprialo ale predsa turnaj dopadol na jednotku. Za účasti najlepších dorastencov a dorasteniek z celého Slovenska sa nakoniec podarilo získať titul majstra Krištofovi Minárikovi (TK Slávia STU Bratislava), ktorý vo finále porazil Lukáša Pokorného (TK LOVE 4 Tennis Bratislava) 6/4 6/4. Medzi dorastenkami sa majsterkou Slovenska stala Yvonna Žuffová(Tenisová akadémia Prešov), ktorá porazila Biancu Behúlovú (TK Slávia SPU Nitra) 6/2 5/2 skreč.

broken image
broken image

Z našich hráčov sa najďalej prebojovala Mia Chudejová, ktorá nakoniec nestačila na neskoršiu majsterku Slovenska Yvonnu Žuffovú v semifinále 1/6 3/6. Druhá semifinalistka bola Eszter Méri (TK Slávia STU Bratislava). V chlapčenskej kategórii sa na treťom mieste umiestnili János Fekete (TC Empire Trnava) a Jakub Kaťuch (TK Mladosť Košice).

broken image

Medzi ďalšími našimi hráčmi bojovali na turnaji Alexandra Barčíková, ktorá sa dostala do druhého kola, tam však podľahla druhej nasadenej hráčke turnaja. Ivo Verčík vyhral prvé kolo a potom prehral so starším súperom po veľmi vyrovnanom boji. Tereza Zelinová, Dominik Filípek, Zuzana Vancelová a Filip Fajth skončili v prvom kole.

Na turnaji sa zúčastnila naša slovenská tenisová legenda Miloš Mečíř a Karol Beck bývalý Davis Cupovi reprezentant a svetový hráč.

ŠTVORHRA

Majstrami Slovenska vo štvorhre sa stali Krištof Minárik (TK Slávia STU Bratislava) a János Fekete (TC Empire Trnava), v dievčenskej kategórii Stella Kovačičová (TC Empire Trnava) a Bianca Behúlová (TK Slávia SPU Nitra). Vice majstrami sa stali Michal Čurlej (TK Mladosť Košice), ktorý trénuje v našom klube a Jakub Kaťuch (TK Mladosť Košice), Laura Duhl (TK Mladosť Košice) a Mia Chudejová (TK Žilina).

broken image
broken image