Return to site

 

 

Sezóna slovenských turnajov končí

 

 

Posledné slovenské turnaje sa dohrali a naši zverenci pomaly končia svoje sezóny. V článku Vám prinášame výsledky individuálnych aj tímových súťaži za posledný mesiac.

DETSKÝ DAVIS CUP A FED CUP

Tento týždeň dva naše tímy, chlapčenský aj dievčenský pôjdu bojovať na celoslovenské kolo Detského Davis Cup-u a Fed Cup-u do 10 rokov, turnaj sa odohrá v Bratislave v Národnom Tenisovom Centre. Tieto dva tímy si postup vybojovali cez oblastné a regionálne kolo. V regionálnom kole, ktoré sme organizovali na našich dvorcoch boli výsledky následovné:

TK ŽILINA "A" (Michael Šustek, Jáchym Juríček, Viliam Vrábel, Lukáš Holínec) vyhrali všetky zápasy a umiestnili sa na prvom mieste.

TK ŽILINA "A" vs. TKM Martin 3/2

TK ŽILINA "A" vs. Lieskovský LTC 4/1

TK ŽILINA "A" vs. TK Hradová Lučenec 4/1

SF TK ŽILINA "A" vs. TK ŽILINA "B" 3/2

F TK ŽILINA "A" vs. Šport Park Lúčky 3/2

broken image

TK ŽILINA "B" (Bruno Podhradský, Gregor Šlachta, Lukáš Majcher) sa umiestnili na druhom mieste v skupine a celkovo na 4. mieste v regionálnom kole.

TK ŽILINA "B" vs. Lieskovský LTC 5/0

TK ŽILINA "B" vs. Šport Park Lúčky 0/5

TK ŽILINA "B" vs. TK Sparta Považská Bystrica 4/1

SF TK ŽILINA "B" vs. TK ŽILINA "A" 2/3

o 3. a 4. miesto TK ŽILINA "B" vs. TK Hradová Lučenenc 0/3

TK ŽILINA (Sara La Rosa, Zoe Janáková, Anabela Šimová) postúpili z druhého miesta v skupine a do NTC postúpili takisto z druhého celkového miesta.

TK ŽILINA vs. TC Baseline BB "B" 5/0

TK ŽILINA vs.TA M. Ryšavého Bojnice 4/1

TK ŽILINA vs. Lieskovský LTC 2/3

SF TK ŽILINA vs. TC Baseline BB "A" 3/0

F TK ŽILINA vs. TK Spart PB 1/4

broken image

DETSKÝ DAVIS CUP A FED CUP DO 8 ROKOV

Tento víkend bojovali naši najmladší na turnaji Detského Davis Cup-u a Fed Cup-u do 8 rokov v Prievidzi.

Chlapci (Radko Paluga, Daniel Kholodnyak, Edo Fabrici) obsadili konečné 5. miesto.

TK Žilina vs. TA M. Ryšavého Bojnice 5/0

TK ŽILINA vs. Fresh Club Zvolen 0/5

TK ŽILINA vs. TK Žiar nad Hrodnom 5/0

broken image

Dievčatá (Nikol Novotná, Melánia Podhradská, Nela Šváňová) obsadili pekné tretie miesto.

TK ŽILINA vs. TK Žiar nad Hronom 5/0

TK ŽILINA vs. TK Baník Prievidza 3/2

TK ŽILINA vs. TK Nová Dubnica 3/2

TK ŽILINA vs. TA Edmund Pavlík "B" 2/3

broken image

INDIVIDUÁLNE TURNAJE

DETI DO 8 ROKOV

PETRŽALKA

Na turnaji v Petržalke bojovala Nikol Novotná. Po vyhratí celej skupiny, sa prebojovala do finále hlavného pavúka a skončila na druhom mieste.

broken image

LIESKOVSKÝ LTC

Na turnaji do 8 rokov bojovala Nikol Novotná. Obsadila pekné tretie miesto v hlavnom pavúku.

broken image

DETI DO 10 ROKOV

Štúrovo

Sarka La Rosa vyhrala celý turnaj v Štúrove. Na turnaji celkovo vyhrala 5 zápasov a za 5 setov, stratila len jednu hru.

broken image

MLADŠIE ŽIACTVO

RUŽOMBEROK "C"

Alexandra Capandová sa v Ružomberku prebojovala do semifinále vo dvojhre. Nina Čaplovičová a Zoe Janáková sa dostali do štvrťfinále. Amia Holienková a Simonka Ružičková prehrali v úvodnom kole. Vo štvorhre sa na treťom mieste umiestnili Nina Čaplovičová a Zoe Janáková so svojimi spoluhráčkami. Na druhom mieste skončila Simonka Ružičková.

broken image

Levoča "D"

Sara La Rosa sa prebojovala do štvrťfinále. Zoe Janáková vyhrala jedno kolo a Gabriela Purašíková prehrala v úvodnom kole turnaja.

DÚBRAVKA "C"

V Dúbravke bojovala len Lilien Kubalová, prebojovala sa do finále vo dvojhre a semifinále vo štvorhre.

RUŽOMBEROK "D"

V Ružomberku sa podarilo vyhrať celý turnaj Sofi Koščovej vo dvojhre aj štvorhre, vo finále porazila Simonku Ružičkovú aj vo dvojhre aj štvorhre. Amia Holienková a Nela Podhradská vyhrali jedno kolo. Gabriela Purašíková a Peter Uherčik prehrali v prvom kole. Nela Podhradská a Amia Holienková obsadili tretie miesto vo štvorhre.

broken image

BRATISLAVA "B"

Richard Paluga obsadil tretie miesto vo dvojhre a vyhral celý turnaj vo štvorhre. Lilien Kubalová sa prebojovala do štvrťfinále. Alexandra Capandová osemfinále. Nina Čaplovičová prehrala v úvodnom kole. Nina Čaplovičová spolu so svojou spoluhráčkou obsadili druhé miesto.

broken image
broken image
broken image

BRATISLAVA "A"

Lilien Kubalová sa prebojovala do osemfinále. Richard Paluga sa dostal do osemfinále. Sofia Koščová, Nina Čaplovičová a Simonka Novotná prehrali v úvodnom kole.

LEVOČA "D"

Peter Uherčik prehral v prvom kole.

NOVÁ DUBNICA "D"

Amia Holienková sa prebovala do štvrťfinále. Nela Podhradská, Nina Ukropová a Jáchym Juríček vyhrali jedno kolo. Zoe Janáková a Gabriela Purašíková prehrala v prvom kole.

U12 NEXON CUP, MAĎARSKO

Na turnaji v Maďarsku bojovala Lilien Kubalová, ktorá vyhrala svoju skupinu, kde porazila dve maďarské hráčky s prehľadom. V prvom kole hlavnej súťaže nestačila na tretiu Maďarku a prehrala 1/6 3/6.

U12 INKOPROM CUP, Bosna a Hercegovina

Na turnaji bojovala opäť Lilien Kubalová. Prehrala v úvodnom kole hlavnej súťaže a potom sa prebojovala do semifinále v pavúku útechy. A spolu so svojou spoluhráčkou obsadili tretie miesto vo štvorhre.

KRŠKO OPEN, SLOVINSKO

V Slovinsku bojovali Lilien Kubalová a Sofia Koščová. Lilien sa bez problémov prebojovala cez tri víťazné zápasy v skupine do hlavného pavúka. Tam v prvom kole prehrala so slovinskou hráčkou. Sofia Koščová vyhrala jeden zápas v skupine a dva prehrala a tak nepostúpila do hlavného pavúka.

STARŠIE ŽIACTVO

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Richard Pleško bojoval na turnaji kategórie "C", obsadil tretie miesto vo dvojhre aj štvorhre.

MATUŠKOVO "D"

V Matuškove bojovala len Alexandra Capandová. Vyhrala jedno kolo.

PIEŠŤANY "B"

V Piešťanoch sa do štvrťfinále prebojovala Alenka Uherčiková. Kristína Kubalová skrečom vyhrala jedno kolo, potom prehrala.

TRENČÍN "D"

Simonka Ružičková sa prebojovala do semifinále vo dvojhre aj štvorhre. Alexandra Capandová vyhrala jedno kolo vo dvojhre a vyhrala celý turnaj vo štvorhre spolu so svojou spoluhráčkou.

broken image
broken image

 

SLOVENSKÁ ĽUPČA "D"

V Ľupči vyhrala jedno kolo vo dvojhre Simonka Novotná a spolu so svojou spoluhráčkou vyhrali celý turnaj vo štvorhre. V prvom kole vo dvojhre prehrala Simonka Ružičková a obsadila tretie miesto vo štvorhre spolu so svojou spoluhráčkou.

broken image
broken image

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ "C"

Najďalej sa na turnaji podarilo prebojovať Miriam Morháčovej, ktorá obsadila pekné druhé miesto. Alenka Uherčiková sa dostala do štvrťfinále. Simonka Novotná vyhrala jedno kolo. Simonka Ružičková prehrala v prvom kole proti prvej nasadenej. Simonka Novotná a Alenka Uherčiková sa spolu umiestnili na druhom mieste vo štvorhre.

TEJT U14 Slovenská Ľupča

Na medzinárodnom turnaji do 14 rokov v Slovenskej Ľupči sa najviac darilo Lujze Zimenovej, ktorá sa prebojovala do semifinále vo dvojhre a do finále vo štvorhre. Matúš Petráško vyhral jedno kolo v hlavnej súťaži. Simonka Novotná prehrala úvodné kolo v kvalifikácii proti ukrajinskej hráčke.

TEJT 3 U14 Banská Bystrica

Na medzinárodnom turnaji v Bystrici sa darilo Lujze Zimenovej, ktorá vyhrala celý turnaj vo dvojhre aj štvorhre. Matúš Petráško prehral v prvom kole hlavnej súťaže a vo štvorhre obsadil tretie miesto spolu so svojim spoluhráčom.

TEJT 3 U14 Humenné

Matúš Petráško odohral turnaj v Humennom. Vo dvojhre sa prebojoval do štvrťfinále.

DORAST

SLÁVIA BRATISLAVA "A"

V Bratislave vyhral jedno kolo Andrej Kompiš, Michal Čurlej prehral v úvodnom kole turnaja.

BETLIAR "C"

Andrej Kompiš obsadil druhé miesto vo dvojhre na turnaji v Betliari.

PÚCHOV "B"

V Púchove sa do semifinále prebojoval Andrej Kompiš. Richard Pleško a Kristína Kubalová prehrali v prvom kole. Vo štvorhre obsadil Andrej so svojim spoluhráčom tretie miesto.

PRIEVIDZA "A"

Andrej Kompiš prehral v úvdnom kole turnaja.

BANSKÁ BYSTRICA "C"

V Bystrici bojoval len Andrej Kompiš, prebojoval sa do semifinále vo dvojhre aj štvorhre.

BYTČA "D"

Kristína Kubalová sa na turnaji dostala do finále vo dvojhre.

SLÁVIA TRNAVA "D"

Na turnaji kategórie "D" sa Kristína Kubalová prebojovala do finále vo dvojhre a semifinále vo štvorhre.

MICHAL ČURLEJ

Michal odohral dva medzinárodne juniorské turnaje. Jeden v Humennom, kde sa prebojoval do štvrťfinále vo dvojhre a spolu so svojim spoluhráčom obsadili tretie miesto vo štvorhre. A druhý turnaj odohral v Bielsko-Bialej, vyhral jedno kolo v hlavnej súťaži.

ANDREJ KOMPIŠ

Andrej odohral medzinárodný turnaj v Trnave. Vyhral dve kolá v kvalifikácii a prebojoval sa do hlavnej súťaže. V prvom kole prehral s Ukrajincom 2/6 4/6.

DOSPELÍ

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ "D"

Peter Uherčik sa dostal do štvrťfinále vo dvojhre.

BYTČA "D"

Peter Uherčik a Filip Fajth sa prebojovali do štvrťfinále vo dvojhre. Richard Pleško vyhral jedno kolo vo dvojhre a tretie miesto vo štvorhre.

IVO VERČIK

Ivo bojoval na dvoch mužských medzinárodných 25 000 dolárových turnajoch v Maďarsku a Česku. V Maďarsku prehral v prvom kole v kvalifikácii proti Maďarovi 1/6 6/7. A Pardubiciach prehral tiež v prvom kole proti Čechovi 2/6 2/6.

MIA CHUDEJOVÁ

Mia bojovala na turnaji vo Frydku Mistku na 25 000 dolárovom turnaji. Podarilo sa jej prejsť cez kvalifikáciu do hlavnej súťaže. Tam prehrala proti českej hráčke na tri sety. Na poslednom 15 000 dolárovom turnaji v Španielsku sa prebojovala do štvrťfinále hlavnej súťaže.

INGRID VOJČINÁKOVÁ

Inga bojovala na troch medzinárodných turnajoch. Vo Viedni na 25 000 dolárovom turnaji sa Inge podarilo prebojovať do finále kvalifikácie, tam však prehrala so Španielkou 1/6 1/6. Vo Frydku Mistku na 25 000 dolárovom turnaji prešla kvalifikáciou, kde vyhrala dva zápasy, v prvom kole hlavnej súťaže nestíhala českej hráčke a prehrala. Posledný turnaj Inga odohrala v Jablonci nad Nisou, tiež 25 000 dolárový turnaj. Prehrala v prvom kole kvalifikácie proti českej hráčke.