Return to site

Slováci dominovali

Medzinárodný turnaj ITF ŽILINA JUNIOR OPEN 2019

ITF ŽILINA JUNIOR OPEN 2019

Posledných desať dní sme v klube organizovali medzinárodný turnaj do 18 rokov. Turnaja sa zúčastnilo dokopy v kvalifikácii 70 a v hlavnej súťaži 96 hráčov a hráčok. Tenisti k nám prišli z viacerých krajín: Česká republika, Poľsko, Austrália, Litva, Francúzsko, Rakúsko, Rumunsko, Veľká Británia, Moldavsko, Maďarsko, Rusko, Ukrajina, Nemecko. Slováci na turnaji priam dominovali.

Z našich hráčov v kvalifikácii štartovala len Tereza Zelinová, ktorá prehrala v prvom kole. Vo štvorhre sa prebojovala do štvrťfinále. V hlavnej súťaži štartovali Filip Fajth, Ivo Verčík, Mia Chudejová, ktorí prehrali v úvodnom kole turnaja. Alexandra Barčíková a Zuzana Vancelová vyhrali prvé kolo. Potom však nestačili na svojich súperky. Alexandra Barčíková sa prebojovala do semifinále štvorhry a spolu so svojou spoluhráčkou získali pekné tretie miesto.

broken image

Dvojhra

Obe finálové dvojhry sa niesli v slovenskom duchu, keď vo finále dievčat aj chlapcov boli len Slováci. Takže prvýkrát za trinásť rokov vyhral aj dievčenskú aj chlapčenskú dvojhru Slovák. Medzi chlapcami dominoval M. Novanský (SVK) a druhé miesto obsadil M. Gálik (SVK). Medzi dievčatami vyhrala S. Suchánková (SVK) a druhá skončila Y. Žuffová (SVK).

broken image

Tretie miestá obsadili O. Horák (CZE), L. Palovič (SVK), L. Duhl (POL), S. Ogescu (ROU).

broken image
broken image

ŠTVORHRA

Medzi dievčatami vyhrali pár N. Daubnerová (SVK) a A. Smejkalová (CZE). Finalistkami sa stali T. Dejnozková (CZE) a L. Havličková (CZE). Tretie miesto obsadili Alexandra Barčíková (SVK) a E. Plateníková (SVK), na druhom treťom mieste sa umiestnili R. Stoiber (GBR) a K. Tomajková (CZE).

broken image
broken image

Medzi chlapcami vyhrali turnaj pár P. Privara (SVK), T. Lánik (SVK). Vo finále zdolali pár O. Horák (CZE) a J. Wajdemajer (POL). Tretie miestá obsadili páry J. Kaťuch (SVK), L. Palovič (SVK) a M. Gálik (SVK), M. Novanský (SVK).

broken image
broken image